BOEKEN


Surrealinea

De Zwevende Stad

door Sebastiaan Aghina, met illustraties van Thymen Aghina, Boekscout Uitgeverij, Soest, 2020, een jeugdboek vanaf 11 jaar.

Als hemel en aarde in beweging komen...

Op een mooie zomerdag bezoekt een groep bewoners van de aarde Surrealinea. In deze zwevende stad zien de bezoekers hoe je kunt leven in harmonie met elkaar en de natuur. Nu de aarde zelf natter en iedereen verhitter wordt, kunnen mensen veel leren van Surrealinea, de pioniersstad boven de wolken. Maar dan verdwijnt Erik voor de ogen van de rest van de groep. Gids Sylvia en Bert achter hem achter hem aan om hem te redden. In de zoektocht daarna kruisen veel paden elkaar rond Surrealinea en haar geheimen. Vreemde ontmoetingen en raadsels volgen als een onbekende dreiging ontstaat voor jong en oud en hemel en aarde in beweging komen.

‘Surrealinea, de Zwevende Stad’ is een verhaal, dat zo maar zou kunnen gebeuren en dat je 

meeneemt op een avontuur van mooie, goede en lelijke dromen en werkelijke waarde van vriendschap.


De pers over Surrealinea - De Zwevende Stad

Bazarow Magazine (****): “De leesbaarheid komt ook doordat het spannend is met bijzondere voorvallen, soms doet het sprookjesachtig aan, verliefdheid komt om de hoek kijken. Er zitten zoveel verschillende elementen in dit boek. Heerlijk om te lezen. (…) Voor iedereen boven de tien? Moet kunnen, het is een origineel boek. Misschien is het ook de magie tussen vader en zoon die deze wereld bedacht hebben.”

 

Interview in De Stad Amersfoort, 21 februari 2020: https://www.destadamersfoort.nl/deeljenieuws/lokaal/322785/op-avontuur-door-surrealinea-685054